Om Lædersmeden

Lædersmeden er en familieejet virksomhed
med over 50 års erfaring
indenfor lædervarer.

Et stort udvalg i støvler.

Lædersmeden har et stort udvalg af håndlavede læderstøvler i forskellige stilarter.
Men hjertebarnet er og har dog altid været western stilen.
Hvorfor? Tja, hvem vil ikke gerne være cowboy/girl:-)

Lædersmeden fører udelukkende håndlavet fodtøj i læder af høj kvalitet, som er randsyet på ægte gammeldags skomager manér.
Det betyder at både overdel samt såler og hæle er opbygget i læder.

VORES KERNEKOMPETENCER

HAR SELVFØLGELIG AT GØRE MED LÆDERVARER!

PRODUKTER

Lædersmeden har igennem de sidste 50 år udelukkende handlet med lædervarer i høj kvalitet. Vi sætter en ære i at finde kvalitetslædervarer til priser, hvor alle kan være med, og vi går overhovedet ikke op i, hvilke mærker vi har på hylderne, da vi ofte oplever, at større mærker tager tæt på det dobbelte eller mere for samme kvalitet som mindre kendte mærker.

Vi fører alt fra cowboy og western støvler, til bikerstøvler, chelseastøvler, modestøvler, træsko og klassiske herresko.

Ud over fodtøj fører vi også tasker, jakker, bælter, punge og diverse plejemidler til læder og skind.

SERVICE PÅ LÆDERSMEDEN STØVLER

Som specialforretning ser vi det som vores pligt at kunne servicere vores kunder så professionelt som muligt. Det gør vi ved at have en stor viden om de produkter, vi sælger, og at vi kan hjælpe vores kunder med at servicere deres sko og støvler. De fleste af de støvler vi sælger er på lædersål, og støvler med lædersål skal gåes til, hvilket typisk tager 4-6- uger. Når støvlen er gået til, anbefaler vi, at man får sat en tynd slidsål i gummi under forfoden af støvlen. Det giver en mere skridsikker gang, og så er det billigere i længden at få skiftet gummisål frem for hele lædersålen. Forsålingsarbejdet udfører vi selv her i butikken, men kun på det fodtøj, som er købt hos os.  Alle sko og støvler, som vi har solgt, har kunden livstidsservice på i forhold til blokning. Så hvis dine støvler klemmer, er det bare at indlevere dem til os.

LÆDERSMEDENS HISTORIE

Lædersmeden ligger i Københavns latinerkvarter og er, gennem de 50 år der er gået siden Jørgen og Ulla Røssell startede med læderhåndværk, blevet noget af en institution i bydelen. Her kommer de lokale og folk udefra samt en strøm af turister op ad trapperne til butikslokalet, som oser af ægte læder og autentisk værkstedsatmosfære med sønnen Jonas Røssell ved roret. Her køber man læderfodtøj af høj kvalitet, og der følger vejledning og service med som f.eks. småændringer, en ekstra rem, sølvpynt i western-stil eller påsætning af tynd gummisål under den randsyede lædersål.

-For mig er det vigtigt, at kvaliteten er i top med kvalitetslæder og håndværk fra de bedste producenter som f.eks. Grinders og Sendra, forklarer Jonas, der egentlig er cykelhåndværker, men valgte at træde ind som anden generation i Lædersmeden, da hans forældre “de gamle hippier” Jørgen og Ulla Røssell valgte at gå på pension. Men ånden fra 70’erne holder, og det kalder smil og minder frem hos de kunder, som var en del af tiden, ligesom det vækker interesse og nysgerrighed hos de unge, som her finder noget “helt andet”.

Det hele startede hjemme i kollektivet, hvor Jørgen og Ulla Røssell tjente til det daglige ved at lave håndsyede lædersandaler og andre lædervarer til både venner og byens eksklusive butikker som f.eks. Illum og Magasin. Det førte til åbning af egen butik – først i Rådhusstræde, men da der blev for trangt, flyttede de til den nuværende adresse i Vestergade, hvor læderfodtøj af biker- og westerntyper i dag står side om side med “Beatles-støvler”, tasker fra Aunts & Uncles og skindjakker samt læderbælter af eget fabrikat fremstillet ved arbejdsbordet bag disken. Mange af mærkevarerne i butikken er specialfremstillet efter Jonas’ idé, så de passer til dagens og butikkens opdaterede hippiestil.

-Det har været vigtigt for mig at bibeholde den originale atmosfære fra den gang mine forældre havde Lædersmeden. -De var typiske for 70’erne. De elskede at have hænderne i kernelæderet med hvad der hørte til af stanleyknive, hultænger, læderfedt, vokstråd, narvsværte og kantfarve, fortalte Jonas med et varmt smil. -Men det betyder ikke, at tiden er gået i stå. Der er plads til nye tiltag og nye mærker, bare de følger den oprindelige tanke om kvalitet og respekt for det traditionelle skomagerhåndværk. Og jeg besøger f.eks. gerne CIFF for at blive inspireret og finde nyt, som passer ind.

Forfatter Marianne Müller

Artiklen har været bragt i bladet SKO shoes&more